De bruiloft hoort de mooiste dag van je leven te zijn, dat verdien jij en dat verdient iedereen. Toch kan de dag zelf, en de planning ervan al helemaal, behoorlijk stressvol zijn. Dit komt omdat je rekening moet houden met alles en iedereen. Ook moet jij ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Ook al is dit niet het belangrijkste, en hoort het er eigenlijk alleen maar toe te doen of jij het naar je zin hebt, het voelt als jouw verantwoordelijkheid. Om wat van de stress weg te nemen, vind je in deze blog waar je aan moet denken voor je bruiloft zodat je goed voorbereid aan de slag zult gaan, want niets is zo vervelend.

Kleding

Ga niet in je eentje jurken of een trouwpak man kopen, na een tijdje ga je ze allemaal in een soort waas zien. Neem een vriend of familielid mee, vooral als ze eerlijk tegen je zijn. Het is belangrijk om een jurk te kiezen die je mooi vindt, maar hij moet je ook het WOW-gevoel geven. Dit kun je normaal gesproken zien aan vrienden (of familie) die een bepaald reactie hebben als je er een aantrekt. 

Plannen 

Zoals met alles in het leven geldt ook hier: hoe langer je ergens mee wacht, hoe erger het wordt. Als je van plan bent je bruiloft in eind 2022 of 2023 te houden, denk je misschien dat je tijd genoeg hebt. Het is echter nooit te vroeg om te beginnen met het plannen van een bruiloft. Dit komt zeker door de enorme lijst van dingen die jij en je partner moeten organiseren voor de grote dag. Belangrijke dingen om te onthouden voor de planning zijn dingen als de verzekering, locatie, datum, catering en de gastenlijst. 

Budget

Voordat je iets doet, is het belangrijkste dat je een budget vaststelt en je best doet om je daaraan te houden. Vergeet niet alle kleine extra's die kunnen oplopen, zoals het aanpassen van de jurk, cadeaus en nog veel meer. Vergeet niet dat ongeveer de helft van je budget zal worden besteed aan gastvrijheid als het gaat om eten en drinken voor je gasten. Als extra tip: spaar een extra paar honderd euro, volledig gescheiden van je normale budget, voor alle kleine dingen die je misschien vergeten bent en die dicht bij de trouwdatum kunnen opduiken. Dit vermindert je stress enorm wanneer er een dergelijke situatie zich voordoet.

Geef een reactie